Viktigt om renoveringen/bygget

Det är säkert mycket ni undrar över inför er renovering eller byggnation. Nedan har vi försökt få med det som händer i processen. Är det något ni undrar över som vi inte fått med är ni såklart varmt välkomna att kontakta oss.

Våra tjänster kräver professionell kunskap och erfarenhet och projekten är inget som man själv ska utföra  som lekman. Man måste ha erforderliga kunskaper i VVS och el för att t.ex. renovera ett kök eller badrum. Ett fullständigt rivningsarbete innebär att elanslutningar ska kopplas bort, all VVS-armatur ska monteras bort och vattenanslutningar plomberas.

Efter att ni skickat en förfrågan så bokar vi ett möte med er. Vi jobbar med personliga besök för att hålla god kvalitet. Vi behöver se objektet för att ge en korrekt bedömning och pris. Vi mäter upp objektet och tar fram och presenterar vår offert för er. Mötet kostar er inget, och ni har heller inget åtagande genom vårt möte. På detta möte kan ni även få information om en ca tid för start.

Ni ska alltid ha offerten inom en vecka. När ni har godkänt offerten tecknas avtal mellan er och oss och exakt byggstartsdatum bestäms. Så klart är det fast pris enligt offert som gäller.

Kostnaden för er renovering beror på hur stort objektet är och vilket material som används. Den största delen är oftast arbetskostnad.

Oftast kan ni bo kvar hemma under renoveringen. Ert hem är dock en byggarbetsplats några veckor och material behöver förvaras inomhus till t. ex. badrum och kök. Dörröppningar och passager plastas in för att minska spridningen av byggdammet som tyvärr är ofrånkomligt. Byggstädning efter renovering ingår i entreprenaden.

Ni som renoverar ert badrum kan tyvärr inte använda toaletten då vattenanslutningar är stängda och toalett är borttagen.

Vi har Tätskiktscertifikat från BKR (Byggkeramikrådet) alternativt GVK (Svensk Våtrumskontroll). Våra samarbetspartners har VVS-behörighet (enligt Säker Vatten) och allmän el-behörighet.

Garantier som erbjuds är enligt Konsumenttjänstlagen som innebär 10 års garanti på fel i entreprenadarbetet samt så har ni garantier på de material som används. Givetvis har vi även ansvarsförsäkring. Efter godkänd slutkontroll och slutbetalning av er, då skickar vi ut intyg på utfört arbete. Detta är ett viktigt kvalitetsdokument.

Vi fakturerar och reglerar eventuellt ROT-avdrag.
I de flesta fall del fakturerar vi med betalning tio dagar in i renoveringsarbetet. Resterande belopp betalas efter slutkontroll.

Frågor om ROT-avdraget hänvisar vi till www.skatteverket.se. I de flesta fall är alla fastighetsägare och bostadsrättsinnehavare berättigade ROT-avdrag enligt 30 % av arbetskostnaden, och maximalt 50 000 kr per ägare/år. Är det två ägare gäller 30 %, maximalt 100 000 kr/år.

Är det så att ni vill ha referenser så finns det gott om dessa. Kontakt oss om det så lämnar vi det gärna.

När som helst kan ni kontakta byggledaren som är er kontaktperson under renoveringen och ansvarar för det dagliga arbetet. Denna har ansvar för allt arbete under renoveringen, tidsplanering och den regelbundna dagliga kontakten med er.

 

Vad är det för tjänster vi erbjuder

Badrum
Vi hjälper till med renoveringen av ert badrum!
Vi river ner och bygger upp ert nya badrum enligt
era önskemål. Givetvis får ni förslag rent
designmässigt från oss vid besöket.

Kök
Ska ni riva ner och bygga upp ett nytt kök från grunden,
kanske bygga ett nytt kök på en ny plats eller kanske
bara renovera ert befintliga kök? Då hjälper vi gärna till.

Tak
Behöver ni renovera taket med ny papp eller takpannor?
Ni kanske bara behöver renovera garagetaket? Hör av er så
kommer vi ut och mäter upp ert tak.

Fasad
Alla typer av fasadarbeten kan vi också hjälpa till med.

Fönster
Är det dags att byta era fönster, hör av er så kommer vi ut
och tittar på det.

Bygg & Anläggning
Går ni i tankar för en ombyggnad, tillbyggnad eller kanske nybyggnation? Ni kanske vill ha hjälp i trädgården med t.ex. så en gräsmatta, stenlägga en uppfart eller göra en mur? Kontakta oss så hjälper vi till.

Här bokar ni er kostnadsfria rådgivning